Introductie

Permanente Make-Up is een pigmentatiemethode voor de lippen, wenkbrauwen en ogen waarbij kleurpigmenten door middel van steriele naaldmodules onder het huidoppervlak worden gebracht. PMU wordt ook toegepast om de effecten van medische ingrepen te camoufleren. De kleur van de pigmenten wordt individueel met U afgestemd op uw huidskleur en uw huidtype. Met PMU heeft u jarenlang plezier van een verzorgd en fris uiterlijk op elk moment van de dag, bij alles wat U doet.

Next
PERMANENT MAKE UP

Eye liner

Sprekende ogen worden bepaald door de oogleden en wimpers. Met permanente make-up kan de uitstraling van de ogen worden aangepast en verfraaid. Met een infralash wordt in een strakke lijn tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd, wat een natuurlijke en volle oogopslag geeft. Een subtiele eyeliner op het bovenooglid of onderooglid accentueert uw ogen en laat ze spreken, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een uitgelopen make-up.

Klik op de camera voor een voorbeeld uit de portfolio.

  • -
Next
PERMANENT MAKE UP

Brows

Wenkbrauwen geven het gezicht expressie en uitstraling. Zijn uw wenkbrauwen dun of onregelmatig of heeft u zeer weinig haargroei dan is een permanente make-up behandeling van de wenkbrauwen zeer geschikt voor u. Door middel van de hairstroke techniek, waarbij als het ware nieuwe haartjes aangebracht worden, is er een fraai en natuurlijk ogend resultaat te realiseren.

Klik op de camera voor een voorbeeld uit de portfolio.

  • -
Next
PERMANENT MAKE UP

Lips

Permanente make-up biedt een scala aan mogelijkheden om U vollere lippen en een mooiere lipcontour te geven. Pigmentverlies in de liplijn of in lippen zelf kan worden verholpen. Uw lippen krijgen een natuurlijke kleur met een duidelijke contour waardoor u er altijd verzorgd opgemaakt uitziet.

Klik op de camera voor een voorbeeld uit de portfolio.

  • -
Next
PERMANENT MAKE UP

Medische Pigmentatie

Medische Pigmentatie biedt uitkomst na diverse soorten medische ingrepen. Het wordt toegepast om :

Monica Jacome heeft de Medische opleiding aan de Nederlandse Academie voor Permanente Make-Up van Irma Hulscher voltooid.

Next
PERMANENT MAKE UP

Veel gestelde vragen

Hoe wordt een PMU behandeling uitgevoerd?

Elke behandeling bestaat uit 3 fases, de eerste behandeling en 2 nabehandelingen. Dit is nodig om tot het beste eindresultaat te komen. Bij de eerste behandeling heeft u een voorgesprek, wordt er voorgetekend, wordt de pigmentkeuze gemaakt en wordt de eerste laag gezet. Na enige dagen treedt er een bepaalde hoeveelheid pigmentverlies op uit de opperlaag waardoor het resultaat van de 1ste behandeling nog niet optimaal zal zijn. Dit wordt in de nabehandelingen geperfectioneerd. Het is daarnaast van belang voor het eindresultaat dat er in de eerste behandeling niet direct te diep wordt gewerkt want dat beïnvloedt nadelig de kleur en kan de huid traumatiseren of mogelijk zelfs littekenweefsel geven. Daarom wordt de pigmentatie zorgvuldig in 3 keer opgebouwd. In 3 behandelingen kunnen de kleurnuances beter en nauwkeuriger worden aangebracht en heeft U uiteindelijk het beste resultaat.

Hoe lang duurt een volledige behandeling?

De eerste behandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Dit is inclusief voorgesprek, voortekenen, pigmentkeuze en het zetten. De nabehandelingen duren respectievelijk een half uur tot 1 uur. Tussen de drie behandelingen zitten ongeveer 4 tot 6 weken. Dit is nodig vanwege het bovengenoemde herstel van de huid.

Is een PMU behandeling pijnlijk?

De behandeling wordt over het algemeen niet als erg pijnlijk ervaren. Het is echter nooit gegarandeerd dat een behandeling geheel pijnloos is. Voor de behandeling kunt u bij de huisarts EMLA crème aanvragen, EMLA crème is een verdovende zalf op basis van 5% lidocaïne. U dient deze crème een uur voor de behandeling aan te brengen.

Welke voorbereidingen moet ik treffen?

U kun het beste 24 uur voor de behandeling geen alcohol en geen aspirines innemen. Alcohol en aspirine zijn bloedverdunners waardoor u de kans op (zeer gering) bloedverlies verhoogt. Normaal gesproken gebeurt dit uiteraard niet.

Welke nazorg moet ik mijn huid geven?

Na de behandeling dient u de huid 3 dagen droog te houden, geen water, geen vet maar echt droog. Mocht u last krijgen van jeuk in de eerste 3 dagen voorkom dan dat u de huid aanraakt of krabt maar koel de huid. Dit is van groot belang voor het helen van de huid en het goed pakken van het pigment. Na de behandelingen wordt geadviseerd direct zonlicht te vermijden, indien u wel in de zon komt verzorg de huid dan met een factor 50 (zonder parfum) en draag een hoed of pet. Na behandeling van de ogen kan er wat zwelling ontstaan, dit is normaal en kunt u verminderen door direct bij thuiskomst na de behandeling te koelen. Vul 2 boterhamzakjes met diepvries doperwten en leg deze in de vriezer. U krijgt zo coolpacks die zich goed kunnen vormen naar de contouren van uw ogen en die niet zwaar zijn of drukken. Leg deze packs op de ogen en koel 20 minuten. Daarna 10 minuten rust. Herhaal dit enige malen indien nodig. Doe hierbij wel een steriel gaasje tussen de huid en het zakje, want de huid mag niet nat of vochtig worden.

Hoe lang blijft Permanente Make-up zitten?

In principe blijft permanente make-up altijd aanwezig. De intensiteit zal na enkele jaren wel afnemen. De mate waarin dit gebeurt verschilt van persoon tot persoon als gevolg van de individuele celvernieuwing, inwerking van zonlicht, zuurgraad van de huid en de conditie van de huid. In de meeste gevallen blijft het een aantal jaar goed zichtbaar. U kunt na een aantal jaar met een opfrisbehandeling de intensiteit weer in de originele staat brengen.

Kan ik Permanente Make-up laten corrigeren?

Als u niet tevreden bent over PMU behandelingen die U (elders) heeft gekregen of na enige tijd toch een andere look wilt dan is het in principe mogelijk dit te laten corrigeren bij Monica Jacome Skin & Brow Studio. U kunt hiervoor een intake gesprek aanvragen bij Monica om de mogelijkheden door te spreken.

Next